Dagens middag!
2010-03-24 @ 14:54:11

Foto: Lars Paulsson
Mustig cajungryta med kyckling.
Mustig cajungryta med kycklin
4 person(er) Ingredienser
450 g | kycklinglårfilé |
---|---|
2 msk | kinesisk soja |
1 st | gul lök, hackad |
1 st | vitlöksklyfta, hackad |
1 msk | olja |
1,5 tsk | chilipulver |
1 tsk | oregano |
0,5 tsk | timjan |
2 krm | spiskummin |
1 burk | krossade tomater |
2 st | lagerblad |
1 tsk | farinsocker |
1 dl | vatten |
1 st | köttbuljongtärning |
0,5 dl | grädde, valfri sort |
3 st | chorizo |
Garnering
bladpersilja
Tillagning
En snabblagad mustig gryta med mycket sås. Med grädde i grytan blir den festligare men den är god även om det utesluts. Strör man över kräftstjärtar blir det ännu festligare.
1. Blanda kycklingbitarna med soja.
2. Stek gul och vit lök mjuk i olja. Tillsätt kryddorna och
låt dem fräsa med.
3. Tillsätt tomater, lagerblad, farinsocker, vatten och hackad buljongtärning. Koka upp och lägg ner kycklingbitarna att sjuda 15 min under lock.
4. Skiva och stek korven. Lägg ner den i grytan tillsammans med grädden. Låt grytan koka upp.
5. Servera med kokt ris och t ex kokta svarta bönor och paprikasallad.
2. Stek gul och vit lök mjuk i olja. Tillsätt kryddorna och
låt dem fräsa med.
3. Tillsätt tomater, lagerblad, farinsocker, vatten och hackad buljongtärning. Koka upp och lägg ner kycklingbitarna att sjuda 15 min under lock.
4. Skiva och stek korven. Lägg ner den i grytan tillsammans med grädden. Låt grytan koka upp.
5. Servera med kokt ris och t ex kokta svarta bönor och paprikasallad.
Kommentarer