Kladdgris

2010-01-29 @ 09:27:24

 

 

Felix i sin nya favoritfåtölj (som han för övrigt välte igår). Alldeles chokladkladdig och vild.

Sötnöt!!


Tågstrul

2010-01-29 @ 09:25:14
Jag hade juh tänkt att jag och Felix skulle in till stadens sus och dus idag och shoppa lite. Men tji fick jag. Micke skickade sms för en liten stund sedan om att det är en massa förseningar och skit på pendeln. Och jag har ingen lust att fastna någonstans med Felix. Så vi åker ner till Nynäs i stället och hoppas på att hitta presenterna vi ska ha. Synd bara att urvalet på just såna saker är så sjukt begränsat nere i Nynäs. Dessutom kommer Felix inte att vilja finna sig i att sitta i en vagn den tid det tar. Att sitta i vagnen inne i stan är roligt och spännande med allt folk men här ute...ja... Det finns som inte så mycket att titta på.

Så dagens plan blir Nynäs. *suck*
(Och jisses, som jag längtar efter att flytta härifrån nu!!)

Herr Gaphals

2010-01-28 @ 17:59:09
Min son har humör, det är ett som är säkert. Nu ligger han och vrålar och gallskriker på golvet för att jag säger att han inte får med tandborsten. Aja, om tio minuter har det förhoppningsvis gått över.





Nu har han tack och lov slutat skrika medan jag laddat upp bilder, så nu är han en riktig sötnos igen.

Imorgon ska vi in till stan och träffa Stina och köpa lite presenter. Jag har fixat till Jamie så nu är det bara Frida och Rasse kvar. Får se vad jag ramlar på.

Jaha, nu är det tydligen dags för Simpsonsfilmen igen. *suck* Vi borde börja gömma alla filmer här hemma...

Kväll.

2010-01-27 @ 20:10:56
Nu har jag stoppat om Felix, han har musik på, Teletubbiesarna på plats och böcker att titta i så han somnar när som helst nu. =)

Själv ska jag hänga tvätt och gå igenom lite kläder. Funderar över om jag orkar lägga upp Po.p-bodysarna på Tradera eller inte. Osäker på om jag ens får tillräckligt med pengar så att det känns värt besväret att ha lagt upp dem.

Borde lägga upp soffan på Blocket snart också. Den står juh bara där nere i Nynäs liksom.

Nej, jag är inte alls sugen på att blogga nu känner jag.

Jö jö!

Ändrade planer.

2010-01-27 @ 13:51:58


Titta vilken söt liten skrutt jag snart ska få hämta på dagis!! =)


Nå väl, fredagens shoppingsällskap blir tyvärr inte av. Lite synd men förståeligt. Så nu vill jag hitta någon annan att åka med så man får lite sällskap.

Annars så räknar jag just nu ner tills jag får gå hem. Vill hem och bara vara. Ska nog passa på att rensa bland Felix kläder och leksaker. Han växer juh som en tok och nu är det dags för hans 86-bodysar att flytta ut. Och vi måste sollra bland hans leksaker. Vissa grejer kan vi sälja av, men andra saker vill vi ha kvar så de får bo i källaren tills vidare. Tråkigt, för vill ha det mesta kvar men det får helt enkelt inte plats i hans lilla rum.

Jö jö!

Mittwoch

2010-01-27 @ 11:27:08

I skrivande stund: lunch framför datorn på jobbet.

Senare: hämta upp ett stycke monster på dagis och sedan gå och fika och hämta böcker hemma hos en gammal kompis.

Imorgon: fixardag. Massa grejer jag behöver ordna med.

Fredag: shoppingtur till Farsta med Johanna och lille Fred.

Lördag: Rasses kalas i Västerås, på kvällen ska jag på syskonen Drejers elektroopera med Ylva.

Söndag: mysdag med monstret Felix.

Det här veckan har en del inplanerat, hoppas bara att allt går vägen som planerat. Dagens dagsform är så där, är lite snuvig och fortfarande rätt så hostig av mig. Det känns inget vidare, men börjar se det som ett normaltillstånd, att alltid vara lite smått förkyld. Jag skyller det på dagis och mördarbacillerna som Felix så snällt släpar med sig hem. Men det gör inget, jag gillar hans dagis i alla fall. Igår fick jag världens kram när jag hämtade honom, han både kramades, pussades och klappade på mig. Sånt uppskattar jag otroligt mycket. Särskilt eftersom han beter sig som han gör nu. Hans humör och vilja är inget att fika med, till och med dagis säger att han har det så jag gissar på att vi fått ett ytterst tempramentfullt barn. Jobbigt som fan ibland men jag är glad för det. Hellre en unge med temprament och vilja som är en riktig pain in the ass mellan varven än ett mähä som går med på det mesta.

Nu har snön kommit till Ösmo igen. Jag tycker inte om det. Jag vill ha vår och sommar nu! Jag behöver sol, värme, grillat kött, kubb och sena sommarpromenader. Min sinnesstämning påverkas tyvärr alldeles för mycket av vad jag möter i fönstret på morgonen.

Det är klart i lägenheten i alla fall, det kommer upp bilder så småningom.

Jö jö!


Less.

2010-01-22 @ 13:37:23
Nu är vi tämligen friska här hemma allihop. Eller ja, jag och Micke lider fortfarande en del av sviterna efter gårdagen och natten. Felix är sitt vanliga jag, om än ovanligt gosig. Inte mig emot dock. =)

Men jag klättrar snart på väggarna här. Jag är så trööött på att gå runt här nu och känner mig så understimulerad. Det beror antagligen på att jag har varit hemma med Felix en del den här veckan, och att jag vet att vi inte får göra något just idag i och med smittorisken. Man ska ju hålla sig hemma i 24 timmar efteråt.

Så ja, jag vet inte vad jag ska göra.

Piggare.

2010-01-21 @ 10:28:08
Nu är Felix tack och lov lite piggare. Han är vaken och tittar på sina älskade Teletubbies. Han är förvisso lite slö och orkar inte springa runt och härja, men han är vaken, pratar, pekar och pillar. Så det är skönt. Om jag ska vara ärlig så blev jag orolig där när han bara sov, särskilt när Sjukvårdsrådgivningen säger att jag ska ta kontakt med Vårdcentralen. Vårdcentralen sa att vi skulle avvakta några dagar och det känns okej, särskilt nu när han är vaken och "sig själv" igen.

Stackars barn...

2010-01-21 @ 09:40:37
Som bekant fick jag hämta Felix tidigare i tisdags eftersom han hade feber, 39.5. Febern höll i sig i tisdags och i går hade han också lite feber under dagen men var pigg och hängde med. På kvällen blev han sämre och i morse när han vaknade av att telefonen ringde var han inte alls pigg. Dels hade han legat i en otrevlig blöja en stund, något han aldrig gör. Plus att han var alldeles hängig och slö när jag bytte. Sedan somnade han om i vår säng och nu sover han rätt hårt. Det märkliga med det hela är att han inte har feber. Vet inte vad det är som är tokigt! Har ringt Sjukvårdsrådgivningen som tyckte att vi skulle ta kontakt med vårdcentralen för det lät inte som symptom på vaccinet han fick förra måndagen. Jag har ringt vårdcentralen och de ska ringa upp 10.10, hoppas de ringer tidigare! Och jag hoppas verkligen att de kan ta emot oss idag, annars får vi åka ner till jouren och sätta oss. Det vill jag helst inte eftersom Micke ligger däckad i någon märklig magsjuka vilket betyder tåg/buss ner till Nynäs. Och jag vill helst inte släpa ut Felix i sånt nu i och med att han är så dålig.

Åååh! Håll tummarna för att vi får komma till Ösmo vårdcentral idag och att det inte är något allvarligt fel på min älskade unge!!

Sötnöten.

2010-01-20 @ 10:01:09

 



Ja, han har lite märkliga miner för sig nu när man tar kort på honom. Så fort han ser kameran så börjar det. Men han är mycket sötare när han inte gör sina märkliga miner. Min stooora kille!

Irriterande saker man inte orkar med på morgonen

2010-01-20 @ 08:25:32
  1. Leta fucking hårsnoddar! Jag vet att jag lade två st nedanför sängen i natt när jag tagit dem ur håret. Fanns de där i morse? Nej! Och jag har letat över allt men de är banne mig försvunna! Turligt nog hittade jag en under lampan på Mickes nattduksbord.
  2. Snömodd. Vad är det som går och går men aldrig kommer fram? Suzan i snömodd.
  3. Handväskor. Jag borde egentligen sluta använda sånt, man proppar dem fulla och när man står där och ska ha fram plånboken för att visa busskortet/betala ngt eller letar efter sin bok så får man nästan vända upp och ner på den för att hitta. Dessutom är de tunga och fulla av saker man en gång lagt dit, inte behövt men aldrig orkat ta ur.
  4. Griniga ungar. När Felix inte vill på morgonen är det omöjligt att komma i väg i tid. Lyckligtvis händer det väldigt sällan.
  5. Pendeltåg. Signalfel, växelfel, lövhalka, dålig väderlek och så vidare är bara några av de ljuvliga ursäkter man får höra när tåget inte kommer. Om de säger något det vill säga.

Ord.

2010-01-20 @ 08:16:27
kor = skor
Poo = Teletubbisarna
sitta
stiut = slut
titta
hej
hej då
mamma
pappa
titt dä = titta där

vadde = vad är det?
dum
mat
hampa = lampa

Prata har han gjort länge, men nu äntligen börjar vi förstå honom! ;-)

Fullspäckat.

2010-01-19 @ 15:44:40
Det blir en hektiskt helg-månad som kommer nu. Tur att jag ska ha lite semester. =)

I helgen ska vi försöka flytta lite grejer hit från min lägenhet, nästa helg är det kalas i Västerås och The Knife-operan på lördagen och helgen efter det är det dop för Frida samt Das Boot. Och slutligen, helgen efter det är det dop för Jamie.

Tusan, hur kan det vara så mycket på helgerna nu för tiden?

Det här med stavfel.

2010-01-18 @ 12:29:34
Det finns stavfel som är så vanliga att jag blir lite mörkrädd ibland. (Och ja, jag stavar fel ibland jag med, oftast pga slarv. Och ja, jag är skitlarvig men jag hatar stavfel.) Jag stöter på dem överallt, i forum, på hemsidor, i bloggar och så vidare. Ett urval av de mest förekommande jag stött på de senaste dagarna:

Blondt
Diskution
Straxt
Dom (Svenska Akademien får säga vad fan de vill, det heter de och dem!)
Deprission/depretion
Spesiellt
Presis/pricis

Ja, det finns tusentals fler och ja, jag vet att det finns personer med dyslexi. Men vad fan.

Sveriges snyggaste och sexigaste man!

2010-01-18 @ 10:29:31



Alltså, ni kan inte säga annat!

Trötter.

2010-01-18 @ 10:28:36
Nu har jag kommit hem från jobbet och är bra trött faktiskt. Har så svårt att komma till ro och sova på jobbet nu, vet inte riktigt vad det beror på tyvärr. Får hoppas på att det blir bättre ganska snart så man får sin sömn även när man jobbar.

Den kommande veckan är ganska lugn på jobbfronten, har bara personalmöte på tisdag och sedan natt torsdag till fredag. Men jag kan ha fel, men jag tror det är så veckan ser ut.

Idag ska jag ha en hemmadag. Har fixat till naglarna och så måste ögonbrynen noppas. Dessvärre med pincett denna gång! Gaah, tycker det är så tjatigt och tar massa onödig tid. Får köpa nytt vax.

Jag skulle vilja gå på Red Mondays ikväll men får se om jag hinner, beror lite på om Micke hinner hem eller inte.

Nej, nu ska jag dricka kaffe och fjanta runt på Facebook.

Lördagmorgon.

2010-01-16 @ 09:18:23
Om 45 minuter går jag äntligen av mitt dygnspass. Det ska bli skönt att komma hem sen och mysa med monstret och karln där uppe på höjden. Idag ska vi baka chokladbollar med Felix. Det kan gå på två sätt, antingen tycker han att det är jättekul och smaskar glatt i sig smeten. Eller så avskyr han det och tillbringar största tiden med att gnälla och skrika. Jag hoppas på det förstnämnda.

Senare i eftermiddag kommer Felix kusiner förbi och ska umgås ett tag. Det är lite roligt att se dem tillsammans efter Rasmus och Felix ligger rätt nära i ålder och dessutom tycker jag att Felix är ganska lik dem båda på olika sätt.

Imorgon är det dygn som gäller igen och sen är det helt plötsligt en ny vecka igen. Nästa vecka är ganska propppad med grejer tror jag, har inte riktigt koll - som vanligt. Jag måste börja använda min kalender bättre så jag har koll på allt även på jobbet. Egentligen borde jag kanske ha en mindre än den jag har nu.

Nå väl, jag ska koka kaffe nu så min kära kollega får lite färskt när hon kommer.

Bäst just nu!

2010-01-16 @ 08:25:49
Musik är bra, kanske det bästa som finns. Jag älskar musik och har svårt att föreställa mig ett liv utan det. Bäst just nu på att få mig på bra humör är:




Deepside Deejays - Beautiful Day




Röyksopp feat. Robyn - The Girl And The Robot




Alex Gaudino - Im a DJ

Testning, testning.

2010-01-15 @ 21:20:47



Woohoo!! I did it!!


Tack Christian!! You are my hero for the weekend!

You Tube-filmklipp

2010-01-15 @ 11:43:06
Hur sjutton gör man för att få in en liten video från You Tube i sitt inlägg. Någon som vet?

Tack!

2010-01-15 @ 11:20:42
Det finns några saker som gör att såna här långa, sega stunder som man inte kan få gå fortare att gå lite fortare.

- Radio 107.5, tack för att ni sänder via Internet också!!

- Facebook, tack för alla fullkomligt onödiga spel som man kan fördriva tid med!

- Kaffe, det sitter sällan fel!

- Mobilen, tack! Du har både musik inlagt och kan streama från 3 (det sistnämnda funkar dock inte så bra här ute i skogen) och man kan sms-terrorisera folk.

- Cigaretter. Jag har många gånger sagt att jag ska sluta igen men det blir liksom inte av. Det är väl som Katharinas mor hat sagt: Vissa är födda rökare.

- Bloggar, det är alltid roligt att läsa vad folk gör. Dock behöver jag lite fler bloggar att följa då de jag följer inte är så bra på att uppdatera (PIK!).

Ny blogg.

2010-01-15 @ 10:48:16
Nu har jag gjort en ny blogg, en sån för alla saker man tycker. För tycker gör man - om det mesta. Och ibland är det till och med så att det man tycker spelar roll. Som det här med barnvagnen och det förvånande svaret jag fick när jag frågade varför Felix's vagn gick sönder i knälederna på handtaget. Men det går jag in på vid ett annat inlägg, det kräver nämligen sin lilla tid att skriva om det.

Eller som det stundande valet som kommer nu i höst. Oj, vad spännande! (Och kom i håg folk, om man inte röstar får man inte gnälla!!)

Eller när man bara vill gnälla av sig om något helt onödigt, som egentligen bara spelar roll för mig.

Så det så.

RSS 2.0