No Poo?

2010-04-30 @ 22:41:03
När jag väntade Felix slutade jag faktiskt använda schampoo helt och körde väl någon form av balsam-metod. Funkade tokbra faktiskt men i takt med att tiden gick och jag (idiot som man är) började röka sakta men säkert igen så började jag använda shampo igen för att håret luktade så äckligt jämt. Bläh. Men nu ska jag som sagt ge det ett försök igen och se hur det blir denna gång. Anledningen till att jag ens kom på att återuppta idén får jag credda Lady Dahmer för: http://ladydahmer.blogg.se  Och likaså måste jag credda Marina för den ursprungliga idén: http://maarina.blogg.no

Jag tog mig faktiskt friheten att skriva ut flera av Lady Dahmers tips på olika naturliga saker man kan använda för skönhetsvård. Imorgon får det bli en shoppingtur på ICA så att jag kan prova på det. Tjuvade faktiskt ett ägg och en liten klick honung på jobbet och gjorde en hårinpackning av. Får se hur resultatet blev sen när håret torkat. Ska också testa att skölja igenom håret med äppelcidersvinäger för att se om det blir glansigare.

Någonstans inbillar jag mig att det funkar, att håret mår bättre av att inte tvättas med shampo hela tiden. Och om det inte funkar, so what? Det är juh inte som att det inte går att återgå till shampo igen, eller hur?


Lilla Stjärna

2010-04-30 @ 10:30:01
Ååååh!! Micke har äntligen läst klart Ajvides senaste bok, Lilla Stjärna. Ibland är det bra att böcker går snabbt att läsa. Jag har redan tjuvbörjat på den när Micke inte läst men jag har fortfarande så gott som hela kvar! Så idag ska jag passa på att läsa här på jobbet när jag kan.




Valborg.

2010-04-30 @ 10:25:57
Idag är det Valborg, eller Sista April, som jag alltid sagt. Valborg låter liksom fel i min öron. Jag jobbar dygn och började 9.30 och slutar 10.00 imorgon men det gör inget. Sista April är liksom inget jag firar längre, kan heller inte komma på hur, var eller med vad jag skulle fira det. Så då kan jag lika gärna jobba och få betalt för det i stället.

Imorgon kommer pappa, Marianne och Sara och hälsar på. Kanhända är Sofii och David med också, det visar sig. Det ska bli roligt, det var ett tag sedan de träffade Felix nu och med tanke på att jag tycker att han utvecklas varje dag så tycker nog de också att han blivit stor. Ha ha. Tack och lov är de också lite partiska och kan hålla med mig när jag ojjar över hur stor och duktig han är.

På söndag jobbar jag dygn igen och sen kommer min slappvecka. Bara tisdag-onsdag samt fredag kväll. På helgen ska vi ner till Västerås och hälsa på.

Annars är det mest i stiltje här i hålan. Jag var ute på en lite annan löprunda igår istället för den vanliga Ösmo Runt, det blev den fast med lite mer outside the box. Sprang halvt om halvt vilse efter slingorna i skogen. Note to self: Spring inte i skogen i halvmörker om du inte hittar. Men det var en skönt runda med terräng och lite mer backar än jag brukar köra. Var bra slut när jag kommer hem 50 minuter senare. Otroligt skön känsla att springa, för att inte tala om den underbara känslan som kommer när man sprungit klart! Man kan bli beroende av mindre.

Vuxenpoints!

2010-04-27 @ 13:25:10
Hoppsan. Kaffe är godare utan mjölk! Det upptäckte jag nu när jag hade glömt att jag inte hällt i mjölk i kaffet. Mycket godare utan mjölk, i alla fall just nu.

Ikväll ska jag till Märthas Mäss och äta god mat och dricka en öl eller tre. Hö hö. Det ska bli kul, vi är ett gäng som ska gå. Synd bara på att nattågen går så dåligt på vardagarna... Men så är livet när man bor ute i obygden. Otillgängligt och avigt i det mesta. Bläh.

Micke hade för övrigt köpt Ajvides senaste bok. Jag hoppas han läser den fort, fort, fortast så jag får läsa den. Jag har juh väntat i flera månader på den!


Knyckt från adlibris.se:




Beskrivning:
Lilla Stjärna är berättelsen om två flickor.

Under en svamputflykt hittar svensktoppsartisten Lennart ett spädbarn nedgrävt i en plastpåse. Han räddar flickan till livet och hennes första skrik gör honom stum. Ur den lilla kroppen stiger en serie perfekt träffade toner. Han tar med flickan hem och gömmer henne i källaren. Hennes obefläckade musikalitet ska ge hans liv mening.

Hon är Flickan med den gyllene håret.

Vid samma tid föds en annan flicka i en mellansvensk stad. Hennes liv rymmer inte många glädjeämnen. Hon upplever sig själv som grå och alldaglig med få begåvningar och ännu färre vänner. Hon tröstar sig med elaka hyss och trollande på olika nätforum.

Hon är Den andra flickan.

Så småningom korsas de två flickornas vägar. En brinnande vänskap växer fram, med förödande konsekvenser för alla som kommer i dess närhet.

Lilla Stjärna är en historia om kärlek och besatthet, om en röst ifrån en annan värld och idoldyrkan driven till sin spets. Hur långt är du villig att gå för den du beundrar över allt annat?

I Lilla Stjärna för John Ajvide Lindqvist ännu en gång in skräcken i ett vardagligt, samtida Sverige. Unga människor i en värld av bortvända vuxna försvarar sig med vad som finns till hands. Eldrivna verktyg, om så krävs. Det är hans mörkaste bok hittills och både känsliga läsare och älskare av Allsång på Skansen varnas.

Även jag är dödlig - tydligen.

2010-04-27 @ 12:56:15
Jag har precis suttit och fyllt i ansökan om livförsäkring och olycksfallsförsäkring. Mindre kul. Jag är juh odödlig och tänker då rakt inte gå och bli påkörd i morgon eller få en stroke! Så det så. Men, vuxen som man är måste man tänka lite på familjen med, om jag, mot all förmodan och min egen vilja dör, då måste det finnas ett ekonomiskt skyddsnät för det. Sagt och nu också gjort.

Träningen går så där. Jag jobbade dygn igår och slutade nio imorse och hade tid på MVC 11.00 (Nej, jag är inte gravid och nej, jag planerar det inte.). Sen kom jag hem och fyllde i tusen blanketter om mig själv för att ansöka om försäkringarna. Det tog tid, jag var tvungen att tänka massor. Som att komma ihåg vilket datum då min barnmorska sa att jag absolut inte fick gå och jobba för jag låg på gränsen för havandeskapsförgiftning, eller vilken månad jag fick göra alla tester (standardtest hos MVC för HIV, klamydia och annat) för att kolla att jag var helt frisk inför graviditeten och att jag inte var RH-positiv, eller vad det nu är som man inte ska vara som medför en ökad risk vid förlossningen.

Och så fick jag ange vilka mediciner jag tar och varför, det var lätt. Clarityn och Diklofenac mot pollen-päls-allergi och migrän. Och också ange de dagar jag låg inne i samband med kejsarsnittet då Felix kom ut. Turligt nog så minns man just detaljerna runt Felix väldigt väl, och man lär heller aldrig glömma dem.

Min kompis Viktorias son Oliver fyller år idag. Hela två år! Tiden har gått så fort! Jag minns när jag träffade honom första gången, jag var smällfet och höggravid och gick runt i klänning som precis nådde nedanför magen. Och Viktoria var nästan nysnittad och lille Oliver var värsta minikillen som mest låg och sov. Lite annat mot hur det är i dag, fullt ös tills de stupar. Ha ha.

Jag bjuder återigen på en favoritbild på de två herrarna. Det är tråkigt att jag inte kan vara med på kalaset på söndag, men Felix och Micke ska gå i alla fall.









Resultat.

2010-04-25 @ 12:14:43
Min sju-kilometers runda visade sig bara vara 6.33 km vilket var lite av en besvikelse även om jag är nöjd. Sprang 7.24/km vilket håller samma nivå som tidigare vilket känns ännu bättre då det här är den längsta rundan hittills. Tidigare har de legat på 4-5 km ungefär. Några gånger till på den här rundan så kommer milen att bli avklarad snart.

Soool!

2010-04-25 @ 08:52:03
Åh, det är helt underbart ute! Solen skiner och det är varmt. Precis som igår och jag får riktiga sommarvibbar. Efter att ha varit i stan så gott som hela igår, så hade jag den där solbrända-känslan i ansiktet. Ni vet, när det bränner lite?

Idag ska jag ta med Felix ut i lekparken en stund så fort han har ätit klart. Så hoppas jag på att komma iväg på en liten runda också så jag får springa lite. Har inte blivit en enda runda på hela veckan, dels på grund av att min hals inte varit som den ska, en också för att det snöade för några dagar sen. Halsen är fortfarande inte helt bra men jag börjar tro att det beror på att jag röker och inget annat. Det är dags att sluta med det igen.

Klenis.

2010-04-23 @ 08:05:45
Igår var jag iväg och klättrade på Karbin i Västberga. Det var skitkul och definitivt inte sista gången jag gjorde det även om det var första. Det märks dock att man är en klenis. Sista väggen jag klättrade ramlade jag från tre gånger innan jag tog mig upp och upp tog jag mig genom att klamra mig fast på allt som var tillräckligt stort. Ha ha. Händerna greppade inte! Idag är jag öm i kroppen och händerna har fått sina törnar precis som armarna men vad gör det? Jag hade juh så jävla roligt! Och om två dagar är skrapsåren dessutom nästan helt läkta. Så nu blir det till att satsa på Säkringskurs och egna skor och sele. Med lite tur kanske man får friskvårdsbidrag till klippkortet? ;-)

Och det vräker ner.

2010-04-21 @ 11:57:50
Nu vräker snön ner utanför fönstret. Vad fan?! Om en dryg vecka är det maj - och det snöar! Det både känns och är fel.

Min hals mår betydligt bättre idag men det blir ingen löptur i alla fall, jag vägrar att springa i snö. Jisses, jag vägrar till och med gå utanför dörren för att åka ner på bibblan. Jag vill ha tillbaka våren och vårkänslorna!

Imorgon ska jag iväg och klättra på kvällen, det ska bli roligt. Jag älskade att klättra när jag var liten och får fortfarande klättersug så jag hoppas verkligen det är roligt att klättra på väggar med. Men det tror jag.

Fagersjö.

2010-04-20 @ 11:57:24
Nu har jag anmält intresse på ett nybygge i Fagersjö och tycker att alla ska hålla tummarna den här gången med! Och ja, Fagersjö ärr lite off, men tänk då på att vi bor i Ösmo nu - DET ÄR OFF!

Sjuk.

2010-04-20 @ 10:55:51
Jo, jag är allt lite sjuk. Fast inte så där sjuk-sjuk utan bara sjuk, förkyld liksom. Halsont och lite småsnorig. Hoppas det går över till imorgon, eller i alla fall till helgen. Det tråkiga med att vara sjuk är att det inte blir någon träning. Men kanske man skulle pallra sig ut på promenad åtminstone. Hade juh tänkt gå mil-rundan idag efter att jag lämnat Felix men icke. Den känns lite övermäktig idag, lite synd för vädret ute är ljuvligt.

Jag bytte telefonnummer igår kväll också, men det var rättt korkat. Den telefonen hittar jag inte laddaren till. Det lär väl sluta med att jag får åka ner på Phonehouse och skaffa en ny.

Sjuker?

2010-04-18 @ 21:24:03
Jag befarar att allt pussande med min snorunge har resulterat i att han har smittat mig med sin förkylning. Näsan känns täppt, det gör ont när jag sväljer och det gör ont i lederna och huden. Bläh.  Jag hoppas det är övergående så jag är frisk i morgon när jag vaknar. Jag har varken lust eller tid till att bli sjuk själv. Imorgon ska jag vabba och det finns inget värre att vara sjuk och ensam hemma med Felix för man orkar inte hänga med i hans tempo vilket resulterar i halvkaos.

Veckan som kommer innebär en lugn jobbvecka och på torsdag ska jag försöka hitta någon att luncha med då jag ändå är i stan i annat ärende och i helgen är det Lakritsfestival i stan och så ska jag faktiskt åka iväg själv en sväng och shoppa. Jag älskar att shoppa själv, dels för att jag får gå i lugn och ro och titta och sen är det baske mig ett helvete att försöka få plats att byta om i en provhytt tillsammans med en barnvagn. Jag ska köpa ett nytt set med löparkläder och eventuellt ett till par byxor då de jag har bara åker ner. Det stör otroligt när man springer och hela tiden måste dra upp brallorna. Och om jag känner mig själv rätt så lär det bli mer än så. Ha ha.

Till helgen vore det roligt att gå ut. Jag vill dansa. Jag behöver dansa.

Att välja sina strider.

2010-04-18 @ 19:35:37
Ni som också har barn vet precis vad jag menar. Under loppet av en vanlig dag så drabbas man av "allvarliga" meningsskiljaktigheter si så där femtio gånger. Orkar man med att bråka om det varje gång? Fan heller, inte jag i alla fall. Och jag tror inte någon av de där supermorsorna heller orkar det. Jag väljer mina strider, vissa saker orkar jag inte bry mig om mer än att säga ifrån och ta reda på. Som när Felix tycker att han ska diska, leka med kortleken eller drar ur allt ur lådorna. Detta har lyckligtvis minskat i takt med att han växer, man behöver alltså inte kriga om allt. Det finns dock ett par saker jag inte ger mig på.

-han ska gå/åka i affären ordentligt utan att riva i sakerna eller börja äta på grejer.
Detta resulterar ibland dock i en hysterisk unge som illvrålar. Men det har gett resultat! Allt som oftast sköter han sig hur bra som helst, även om det på lördagar kräver en Palle Kuling-choklad direkt efter man lämnat kassan. (Att gå bland godiset väcker hans innersta vill ha-monster)

-han ska sköta sig när vi åker kollektivt. Bland det värsta som finns är ungar som skriker på bussen/tåget/tunnelbanan!! Det här har också tagit ett tag för både mig och Felix att lära sig. Jag har lärt mig att ta med mutor de gånger vi ska åka längre, som in till stan, och Felix har lärt sig att om man sköter sig får man sitta på sätet och titta ut vilket är jätteroligt. Och kors i taket, nu går de flesta resor som en dans. Och när vi ska åka riktigt långt, som till Sundsvall, då är den bärbara DVD-spelaren vår bäste vän.

-han ska gå ordentligt när vi är ute och går.
Att åka vagn är inte roligt längre, helst ska man gå alternativt springa framför vagnen. Och det får han, när vi går på små gångvägar med obefintlig trafik, i närheten av trafik får man hålla handen och när det är mycket folk, som i stan, då får man åka vagn. Fast åka vagn i stan är roligt. Hur många gånger som helst har det slutat med en tokarg Felix som sitter som en felvänd banan i vagnen och gallskriker men det börjar bli bättre. Ofta räcker det med att säga åt honom och påminna om att vagnen minsann också finns om man inte går duktigt. Fast det händer förstås fortfarande att jag får köra i väg med en hysterisk unge. Tack och lov har han börjat inse att det inte är någon idé att bråka så skriket varar bara i någon minut max.

-han ska uppföra sig bland folk. Det vill säga sitta lugnt och vänta på maten, inte skrika i affärer, inte riva i andras saker, säga tack (fast där faller det ofta på att han blir tokblyg när någon främmande kommer), vänta på sin tur och ja, allt det där som hör till ren uppfostran och respekt gentemot omgivningen. Vi är inte vid målet än men han blir bättre och bättre. Vissa saker är han fortfarande för liten för att förstå men man kan ändå träna på dem. Och numer är det bara roligt att gå ut och äta med honom, han är hur duktig som helst!

Nå väl, bråka inte om saker i onödan, det sliter bara ut en. De kommer underfund med vad som gäller bara man tillrättavisar och visar hur man ska göra. Däremot, bråka om saker som de ska kunna när de blir större. Vi har tillräckligt med odrägliga ungar som tror de kan bete sig hur som helst och att de kan göra vad som helst utan att någon bryr sig!!

Jag inbillar mig och vill tro på min idé om att vägen till vettiga unga är genom att lära dem att visa hänsyn och respekt mot alla och allt. Jag vill tro att ett barn som tidigt lär sig att inte ta andras saker heller inte förstör busskurer, att ett barn som växt upp med att få förklarat att alla är olika inte mobbar andra och att ett barn som får kärlek och verktyg att hantera saker med lär sig tro på sig själv och sin förmåga och förhoppningsvis inte faller lika lätt för grupptryck.

Jag kan ha fel, men jag tror ärligt talat inte det. Sunt förnuft, kärlek, förklaringar och respekt kommer man långt på. Vad tror du själv?

Resultat.

2010-04-18 @ 14:13:56
Dagens resultat blev 7.20 minuter per kilometer. Inte bra om man ser det till någon som springer mycket, men hej, jag har juh precis börjat!! Dessutom var det första gången jag sprang i skogen och på kuperad terräng, så jag är mycket nöjd ändå.

I veckan som kommer hoppas jag på att komma ut minst tre gånger och springa. Överväger att ge mig ut ikväll när Micke kommit hem. Fast då blir det den vanliga rundan. Att springa i skogen i mörkret är juh farligt. Alltså, farligt som i att snubbla och bryta benet. (Det är faktiskt väldigt sällan jag är rädd när jag är själv ute på kvällarna, oavsett var det är.)

Jag har suttit och surfat på lite olika shoppingsidor också, jag blir så sugen på att handla massa, massa!! Framför allt träningskläder. Tur att jag ska köpa en ny uppsättning nästa helg. Btw, ingen som vill köpa ett par Adidas-löpartights i storlek 42?

Sol!

2010-04-18 @ 08:53:55
Åh, vad härligt!! Solen skiner in genom köksfönstret nu. Överväger att väcka Micke om en liten stund så jag kommer ut att springa. Det är jättelänge sedan nu och har inte blivit eftersom Felix är sjuk. Springa är juh så mycket härligare när solen dessutom är framme. Nej, jag ska nog göra det!

Min stackars kille...

2010-04-18 @ 08:13:54




Usch, vad synd jag tyckte om honom när han kom och väckte mig nu på morgonen. Han kunde inte öppna ögonen och såg knappt något... Min skrutt! Hoppas han slipper inflammationen snart.

Varför?

2010-04-17 @ 12:56:36
Varför i helvete ska det vara så svårt att få en lägenhet närmare stan?! (Ja, jag vet, alla vill bo där och bla bla, men ändå!?) Fan, jag avskyr den här jävla hålan vi bor i. (Nej, jag överdriver inte.) Om det åtminstone var en trevlig lite håla med typ lugn och ro och sånt. Men inte ens det, det är lika mycket skit här som någon annanstans. Jag håller på att bli vansinnig av att bo här, det finns inga fördelar alls. Vi betalar nästan 5000 kr för ett äckligt, jävla råtthål i ett område med mest pensionärer, halvalkisar och några barnfamiljer. Jag betalar hellre det tre dubbla för att bo fräscht i ett bra område. Tågen går en gång i halvtimmen och tar fan en timme in till stan. Kommer man på att man vill ha något efter klockan 21 är det Nynäs man får åka till, och om man är så klantig att man vill ha något efter 23 är det Haninge man får åka till. Och är man så dum att man vill äta ute, ja, då är det Haninge med man får åka till - om man inte vill ha pizza eller äckliga Sibylla-burgare.

Fan, fan, fan så less jag är på att bo här nu!!

Meeh.

2010-04-16 @ 14:32:44
Jag skulle ringa mormor för att berätta vilket datum Mattis student än, men så hittar jag den inte. I vanlig ordning skulle jag ta upp mobilen för att ringa till hemtelefonen och på så sätt hitta den, men nu är mobilen också borta. Jag får väl vänta tills någon ringer så kan jag leta upp dem då. Det är rätt skönt att inte ha en telefon på sig...

Pluttskrutt.

2010-04-16 @ 13:04:02
Felix somnade till slut på vår säng här hemma. Och herre gud, han har blivit så stor!! Strax innan bilden är tagen låg han raklång på bredden på sängen och han tar juh upp en stor del av den, inte undra på att sängen blir så trång när han sover med en. Bar nyss över honom till hans säng och samma där, han tar liksom upp hela sängen! Det var juh inte länge sedan han låg uppe i ett hörn och man tyckte att sängen var enorm. Min lille pluttskrutt... Du är det bästa som har hänt mig.



30 minutes

2010-04-16 @ 12:45:56
Om 30 minuter ska jag tvätta hur hårfärgen. får se hur det blir denna gång. Tycker INTE om att håret är orangegult och köpte en ny färg i går. Jag hoppas den ger lite bättre färg, eller i alla fall tar bort en del av det gula. Den där är dessutom ganska nära min naturliga hårfärg, så det vore juh inte helt fel om den faktiskt blir i just den där färgen. Det skulle jag gilla! Men är ytterst tveksam till att det blir det.





Hang Up

2010-04-15 @ 16:37:19

Tanzen

2010-04-15 @ 14:12:47
Gaah! Jag vill ut och dansa, helst nu, med en gång!! Bara ut och röja loss! Jisses, det måste juh finnas någon bra klubb nästa helg?








I'm thinking something like this, inte helt fel, eller hur?

Ögoninflammation?

2010-04-15 @ 12:19:30
Jag är så gott som hundra procent säker på att Felix har åkt på ögoninflammation, igen. Fast jag ska inte klaga, han har inte haft någon sen i höstas så vi har klarat oss bra. Särskilt med tanke på att han hade säkert fem stycken i höstas. Vi har tid på Ösmo Vårdcentral idag 14.50 och imorgon blir jag hemma och vabbar.

Det jobbiga med just ögoninflammation är att Felix ändå är pigg och alert och vill göra samma saker som vanligt vilket betyder att det är tråkigt att sitta här hemma. Samtidigt kan man inte göra så mycket eftersom han smittar något otroligt. Man kan likna det vid att vara speälsk nästan. Hö hö.

Hans förkylning är bättre även om hostan är envis, särskilt på nätterna. Han hostar så att han vaknar, stackars skrutt.

Nej, nu ska jag göra ett nytt försök att presentera kalsongerna för honom.

Jö jö!

Måste testas.

2010-04-14 @ 23:16:46
Det här receptet bara måste testas! Får gå på affären med Felix i morgon och handla så kan jag baka när han sover. Någon som vill komma och provsmaka?


Vit Kladdkaka

2 ägg
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
3 msk apelsinjuice
100 g smält vit choklad
100 g smält margarin

Gör så här
Rör ihop ägg och socker. Sikta ned vaniljsocker och mjöl.
Tillsätt apelsinjuicen, den smälta chokladen och margarinet.
Rör smeten slät med hjälp av en slickepott.
Häll smeten i en smörad och brödad form.
Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i ca.30 minuter.
Kakan blir som godast om den får stå i kylskåpet över natten!
Servera med hallon.

I wanna spend!

2010-04-14 @ 23:12:11

Jag är så larvigt sugen på en rejäl shoppingtur nu. Det var väldigt länge sedan jag drog i väg och köpte nya kläder, ni vet, när man tillbringar en halv dag med att gå runt i affärer och köpa det man gillar och känna sig nöjd och liksom förnyad? I wanna do that! NOW!

Jag vill ha:

     -Det rosa/svarta setet från Nike på Stadium

     -En svart skinnjacka till Felix

     -Ett par nya svarta, tighta jeans

     -Fina vårskor

     -Ny handväska

     -Lite snygga, våriga tröjor i fina färger
 


Fan, bajs och tarm också!

2010-04-14 @ 13:24:35
Jaha, nu levde vi i villfarelsen här att vi skulle lyckas få igenom lån och skit hos banken men icke. Mickes inkomst från CSN räknas inte. Så nu är vi tillbaka på rutan ett igen. Det känns inte alls bra faktiskt.

Kom igen nu.

2010-04-13 @ 19:15:06
Nu vill jag att det ska bli kväll - NU! Jag vill att Felix ska somna tidigt så jag får komma ut och spinga. Så det så. Det ser dock inte så ljust ut, han håller just nu på att böka med sina pottor som tydligen inte gör som han vill av ljudvolymen att dömma. Han har varit ganska omständlig idag sen vi kom hem, det är en sån där dag då inget passar eller är bra.

Ikväll ska jag också städa akvariet, det behövs verkligen!! Och så måste jag köpa mig en mal snarast.

It's fucking VÅR!

2010-04-13 @ 17:32:21
Det är fan vår nu. Varsego! Här kommer de låtar jag troligtvis kommer att minnas som sommardängor för den kommande sommaren.





Ett STORT plus för den sköna tanten! Jag ska också hänga på klubbar när jag är pensionär!





Den här låten blir jag himla glad av, alldeles så där att jag bara vill ut och rusa och dansa!

Good Morning Sunshine

2010-04-13 @ 06:56:01




Vissa dagar börjar med att man väcks av en väckarklocka, andra av att man planterar påskliljor i rabbatten på jobbet. På det sistnämnda sätt började jag min morgon. Klockan är snart sju och jag har inte sovit en blund inatt, tack och lov är jag förhållandevis pigg och får gå och lägga mig innan tio igen. Skönt.


Suzan vill ha!

2010-04-12 @ 21:31:04


Så snyggt! Och rosa, rosa, roooosaaaa! Lovely! Setpris på 399 kr, det är nästan ett måste. Jag får ge mig ut och shoppa när lönen kommer. Moahaha...!





Och den där sportjackan gillar jag skarpt! Svårmatchad dock. Men ack så snygg. Jag vill vara rik, det börjar bli dags för Micke och Åke att se till att kamma hem fullpott på Lotto nu!




¨
Och något att klocka med så man vet hur snabbt man sprungit. Mobilen funkar, men det blir rätt så klumpigt, dessutom får den precis plats i ficken vilket betyder att det tar viss tid att stoppa ner den.

Pappa planerar.

2010-04-12 @ 21:13:27
Jag fick alldeles nyss ett sms:

"Hej hur är det med er. Du och dina två systrar med respektive har jobb den 21 o 22 aug. Vi har bokat lokal idag. Ps micke behöver inte jobba han får hjälpa mig grogga tills han stupar."

Jag har hört rykten från syster Sara om att pappsen planerar sin 50 års-fest och nu är det bekräftat. Ha ha. Jag har ingen aning om vad jag ska hitta på att ge den gamle gubben, eller förlåt, än är han inte gammal. Någon som har en bra idé?

Det tråkiga i fågelsången är att jag har jobbhelg just den helgen, så jag hoppa verkligen att jag kan lyckas byta bort det eller de passen som det krockar med, annars får jag lov att ta semester. Det är klart man ställer upp och se till att pappa och Marianne super sig under bordet! Moa ha ha!!

Söndagkvällen.

2010-04-12 @ 10:03:05
Jag hade planerat att ge mig ut på halvmils-rundan i går när jagkom hem från Nynäs, men icke. Felix var vaken - fram till elva!! Det har nog aldrig hänt förut, eller åtminstone inte på väldigt länge. Han somnar runt åtta varje kväll och sover oftast hela natten. Och när han väl hade somnat igår (i vår säng framför I drömmarnas trädgård, det var enda sättet att få honom att ligga stilla) så orkade jag inte. Och idag kan jag inte springa då jag jobbar till nio imorgon. Typiskt, jag vill verkligen springa! Får roa mig med lite armhävningar och sit ups och så i kväll på golvet i vardagsrummet efter tio. Fast det är juh inte samma som att springa...

Jag rensade ur min garderob i går också och plockade bort ungefär en pappkasse med kläder som är för stora eller som jag helt enkelt aldrig använder. Har också bestämt mig för att sälja min läderkorsett, jag har fel kroppsform för den. Knappt använd är den heller så det känns surt att bara slänga den eller så. Jag vet bara inte riktigt till vilket forum jag ska vända mig till för att sälja den, kanske helgon.se?

Nå väl, jag jobbar idag.

Ha det gott!

Eine kleine Sonntag.

2010-04-11 @ 17:37:50
Söndag var det, ja. Den cajunkryddade kycklinggrytan står och puttrar på spisen och inväntar riset som kokar. Det ska bli en god middag!

Vi har varit i Haninge idag och kollat på lägenheter, två stycken bostadsrätter på Utgårdsvägen. Den första vi tittade på var inte särskilt intressant, vi hade troligtvis behövt byta ut både en och sju grejer de närmaste fyra åren (som väl är ungefär så länge vi planerar att bo i kommande lägenhet). Den andra vi kikade på var desto mer intressant. En mysig lägenhet där inte mycket alls behövde göras. I lördags tittade vi på nybygget i Haninge och både jag och Micke blev alldeles till oss. Lägenheten vore perfekt!! Ljus, stor, luftig, nybyggd, fräsch och ja, allt man vill ha liksom! En stor balkong och lite ovanlig planlösning som tilltalade oss mycket. Nu måste alla hålla tummarna!! Vi står nämligen på plats sju vilket gör att chanserna är rätt små tyvärr.

I fredags fick jag äntligen tummen ur arslet och gjorde ett abonnemang av mitt gamla Comviq-nummer så om några dagar kommer alla (ni som ska ha det det vill säga) att få ett sms med mitt ny-gamla nummer i. Så ni vet.

Kursen som var planerad till veckan blir tyvärr inte av. Det surar jag en del över faktiskt, jag ville verkligen gå den! Men med lite tur får jag gå en högskolekurs i nästan samma ämne i höst, jag borde komma in. Jag har också sökt en kurs i projektledning.

Veckan som kommer blir med andra ord rätt lugn, jag jobbar måndag-tisdag, onsdag-torsdag och fredagkväll. Och på söndag ska vi på dop.

PMS-monster?

2010-04-08 @ 18:25:59
Jag är på så otroligt dåligt humör. På riktigt dessutom, inte bara på låstas. Usch, jag borde egentligen låsa in mig i sovrummet med förhoppningen att humöret blir bättre och inte komma ut förrän det är bättre. Men icke, det är tusen saker som ska göras. Men jag hoppas springturen ger mig lite bättre humör i alla fall.

En orgie i Combichrist

2010-04-07 @ 11:11:13







Milen.

2010-04-07 @ 07:39:15
Ida var så snäll och gjorde en karta till mig på jogg.se med en mils runda. Det är den vi ska ut på idag, jag hoppas vi hittar. Ha ha.







Det där lilla plottret i mitten är Ösmo. Rundan är förbi kyrkan, in i skogen, vidare om sjön sedan Körundavägen en bit, sen Väggarövägen och sen ut efter stora vägen och sen in på en gångväg förbi centrum och sen hem. Långt är det men det ska gå. Om någon månad förväntar jag mig kunna springa stora delar av vägen.


God morgon!

2010-04-07 @ 07:20:43
Idag väcktes jag av en Felix som stod vid sängen och pladdrade väldigt mycket om något som jag inte alls förstod. Han hade mycket att säga i frågan och avslutade det genom att hämta en film på min uppmaning. Just nu står han och dansar till Depeche Mode, man kan kalla det för en slags regndans med armar som fladdrar, händer som klappas och en rumpa som åker upp och ner. Jag hoppas han dansar fram sol istället för regn dock. Regn och snö har jag fått nog av nu.

Idag ska Felix till dagis och allt återgår till vardagen efter att vi varit borta hela påsken. Det är dock väldigt skönt att vara hemma igen, nu ska väskorna packas upp, tvätten tvättas och allt ställas på sin plats igen. Senare idag ska jag och syster Sara ge oss ut på en långtur. En mil ska avverkas! Och jag ska leka make up artist på henne inför hennes bal. Det ska bli roligt. Ikväll har vi visningen på lägenheten i Farsta/Hökarängen. Vi började också krångla med banken igåår för att få till stånd ett eventuellt lån, håll tummarna för det nu!!

Visningarnas vecka.

2010-04-06 @ 13:14:45
Vi är kallade på TRE (!!) lägenhetsvisningar den här veckan! En på onsdag, nybygget Vaniljvägen mellan Hökarängen och Farsta, en trea i Hagsätra på fredag samt nybygget i Haninge på lördag. Hoppsan! Dessvärre har jag inga högre förhoppningar om att få någon av dem då vi ligger så pass långt nere på listan men det är ändå skönt att det släppt lite.

Håll tummarna för oss nu!!

Kasta sten.

2010-04-05 @ 21:11:40
Vi var iväg och plockade sten idag nere vid havet här vid Västkusten. Jag tycker om Västkusten med stenar, sand, snäckor och musselskal. Jag vet inte varför, men det är så mycket vackrare än Östkusten.

Så här trevligt hade vi det vid vattnet idag.











Felix tyckte det var riktigt roligt att kasta sten i vattnet, han lyckades även kasta sig i vattnet ett par gånger vilket han inte alls tyckte var lika roligt. Döm min förvåning när vi klädde av honom overallen i bilen i tron att han skulle vara dygnsur - han var bara blöt på ärmsluten! Shit vilken bra overall!!

Tävling!!

2010-04-05 @ 20:47:43
Jag brukar inte hålla på att tävla, jag tror aldrig jag har en chans att vinna och få saker känns så angelägna att jag sitter och lägger energi på att delta i tävlingen.

Men nu är jag med i en tävling på Solresor där vinsten är en vecka utomlands mot att man bloggar under tiden man är borta! Hur härligt är inte det?

http://www.solresor.se/en/kampanjer/bli-resereporter/resereporter/



Kom igen och tävla du med!!
Det är lätt att delta och kan vara välvärt de där minuterna det tar att fylla i!

Understimulerad.

2010-04-05 @ 13:12:42
Snälla, snälla. Säg att jag kommer in på en kurs i höst. Jag saknar så att plugga och vara tvungen att tänka efter och använda huvudet! Ibland kan jag nästa inbilla mig hur jag ser hjärnan sakta förtvina i brist på mentala utmaningar och det gör mig knäpp. För att inte tala om rastlös. Att bli rastlös är inte bra för mig, jag kommer bara på en massa dumma saker då.

Springandet går bra men nu har jag ett mycket otrevligt skavsår på vänster häl samt ett begynnande på höger, det är nog bara en tidsfråga tills den blåsan går sönder med. Dessutom är min mp3-spelare helt utan batterier och byxorna för stora. Stackars mig. Hö hö. Inte utan att det ska bli skönt att åka hem imorgon, borta bra men hemma bäst. Måste dock köpa nya brallor för jag har inga att springa i nu och det är ett måste.

I veckan hoppas jag på att komma iväg till stan och klättra lite med svågern. Vi ska också på visning av en lägenhet i Farsta på onsdagkväll och då ska min kära syster Sara passa Felix medan vi är borta. Den tionde ska vi på visning i Haninge på de nybyggda lägenheterna, dessvärre ligger vi på ynkliga plats nummer sju så mina förhoppningar om att få den är ytterst små.

Felix har lärt sig lite nya grejer under den här helgen, bland annat att skåla och att sätta på sig sina stävlar själv. Det förstnämnda är jag dock inte alls lika stolt över som det sistnämnda. Ha ha.

Att åtgärda:

2010-04-04 @ 18:46:44
  • Köpa nya träningsbyxor. De jag hade beställt satt skitbra - tills jag började springa och insåg att de glider ner, mycket. Med andra ord får jag dra upp dem hela tiden vilket liksom tar udden av själva springandet, det blir liksom extra bökigt när man hela tiden måste dra upp dem, eller helt enkelt springa och oroa sig för att de ska halka ner helt.
  • Fixa nytt abonnemang. Det är alldeles för mycket onödiga pengar som går nu när jag har Tre så jag ska byta till Comviq. Men jag måste få tummen ur arslet och ordna det, samt komma överens med mig själv om vilken telefon jag ska ha.
  • Fixa ny lägenhet. Jag letar, letar och letar, måtte vi få något nytt snart!!
  • Jag måste också få ordning på mitt CV, det behöver skickas i väg snarast men jag får inte till det, trots råd från vänner. Varje gång jag ögnar igenom det så känns det bara som en stor fet lögn det som står i det. Mindre bra.

I Falkenberg

2010-04-04 @ 11:56:45
vi är i Falkenberg och firar påsk just nu. Jag har blivit riktigt dålig på att uppdatera, jag vet. Men just nu finns det ingen inspiration till någonting tyvär.

Men vad gör det om hundra år?

RSS 2.0