Ny outfit

2010-03-31 @ 23:37:58




Jädrans vad snygg jag kommer att vara när jag är ute och springer!! Sköna är kläderna också vilket är ett väldigt stort plus. Förväntar mig att få en rivstart med springandet nu när vi är nere i Falkenberg och jag är ledig. Min plan är att komma ut på en liten tur varje dag så jag börjar bygga upp grundkonditionen och få in lite rutin på det.

Fick också hem andra kläder jag beställt, dessvärre var bikiniöverdelen för liten och sport-BH:n för stor. Men Felix tröjor kommer nog att sitta bra och min gula tröja satt också bra.

Böckerna hämtade jag också ut idag. De lär nog återkomma...


Dagens tips.

2010-03-25 @ 14:01:40
Så här i semmeltider är det måttligt roligt att vara mandelallergiker. De där semlorna ser juh sååå goda ut och man vet att man kan inte ens smaka. Och även om man kan göra semlor utan mandelmassa i så är det liksom inte samma sak när mitten bara smakar grädde och deg.

Vi har precis gjort egna semlor här hemma och jag blandade ner lemon curd i mitten på min, vad gott det blev!

Lätt är det också, rör ihop lite deg, lemoncurd och lite grädde och tryck ner i mitten i stället! Mmm!



 


Transportstyrelsen!

2010-03-25 @ 12:52:21
Så där, nu har jag lagt in betalningen till Transportstyrelsen för ansökan om körkortstilsstånd. Det känns bra så idag ska jag köpa frimärke och sedan högtidligt lägga ansökan på brevlådan.

Vi sitter också och diskuterar flyttar här och kommer väl inte fram till något egentligen mer än att vi vill flytta.

Dagens middag!

2010-03-24 @ 14:54:11
Mustig cajungryta med kyckling. Receptbild - Allt om Mat
Foto: Lars Paulsson

Mustig cajungryta med kyckling.

Mustig cajungryta med kycklin

4 person(er) Ingredienser

450 g kycklinglårfilé
2 msk kinesisk soja
1 st gul lök, hackad
1 st vitlöksklyfta, hackad
1 msk olja
1,5 tsk chilipulver
1 tsk oregano
0,5 tsk timjan
2 krm spiskummin
1 burk krossade tomater
2 st lagerblad
1 tsk farinsocker
1 dl vatten
1 st köttbuljongtärning
0,5 dl grädde, valfri sort
3 st chorizo

Garnering

bladpersilja

Tillagning

En snabblagad mustig gryta med mycket sås. Med grädde i grytan blir den festligare men den är god även om det utesluts. Strör man över kräftstjärtar blir det ännu festligare.
1. Blanda kycklingbitarna med soja.
2. Stek gul och vit lök mjuk i olja. Tillsätt kryddorna och
låt dem fräsa med.
3. Tillsätt tomater, lagerblad, farinsocker, vatten och hackad buljongtärning. Koka upp och lägg ner kycklingbitarna att sjuda 15 min under lock.
4. Skiva och stek korven. Lägg ner den i grytan tillsammans med grädden. Låt grytan koka upp.
5. Servera med kokt ris och t ex kokta svarta bönor och paprikasallad.

Sötnötar!

2010-03-24 @ 12:43:16
Så här söta vara Oliver och Felix när de hängde i måndags, och de var minst lika söta i tisdags om än inte lika kramiga. Har knyckt bilderna från Viktorias blogg http://viktoriafilosoferar.blogg.se










New teeth!

2010-03-24 @ 06:56:10
Igår fick jag mina nya permanenta tänder. Fort som tusan gick det, var inställd på att det skulle ta 40 minuter men istället tog det 10. Det känns lite märkligt fortfarande med de nya tänderna, de ser rätt bra ut men eftersom de är i porslin så är det juh en annan känsla av själva tänderna. Och det är skönt att ha blivit av med de där provosoriska tänderna.

Jag firade de nya tänderna igår med att ta några öl i goda vänners lag, det var trevligt.

Jag försöker också få ordning på det där jävla CV:et. Jag lyckas som inte, dels får jag inte till det, sen sitter jag där och tänker "Herregud, så där bra är jag inte!" varje gång jag läser igenom det. Bläh. Men jag ska fasen få till det idag så jag kan skicka i väg det.

Trötter.

2010-03-22 @ 23:01:33
Idag har varit en kompisdag. Jag hängde med Viktoria och Felix med Oliver. De grabbarna hade bra kul några stunder. Så roligt att dem nu, förr var de så små och låg där och klämde lite på varandra. Idag sprang de runt, skrek, ropade, skrattade, kramades, fjantade sig, bråkade lite och åt. Exempelvis kom Oliver in och kastade en grapefrukt i köket som de två herrarna försökt bryta sig in i. Det hade inte gått så bra för dem, de hade bara lyckats pilla loss några mindre bitar av skalet. De hade också spelstund i vardagsrummet, Oliver slog på cymbalerna och Felix skrektjöt av glädje i takt med Olivers spelande. Sötnötar där.

Annars så är det en lugn vecka, play date hos Viktoria samt tandläkaren i morgon. Ska också in till stan och fika innan tandläkaren. Sen är jag planlös fram till fredag då jag ska jobba och hoppas även på att få komma ut och dansa lite. På lördag är jag och Felix förvisade och bannlyst från lägenheten för att pappan ska ha lite fest och troligtvis nattgäster.

Tillståndet i nuläget är ett stycke trött Suzan. Så jag ska nog duscha och sen lägga mig. Med lite tur tar jag mig ut på en liten löptur i morgon förmiddag.

Go clubbing!

2010-03-22 @ 13:22:59
Jag vill ut och dansa, kanske på fredag? Ingen annan?

Banken.

2010-03-22 @ 13:07:20
Banken ringde upp. Vi hann inte prata så länge, de beviljar nämligen inga 100 procentiga lån i dagsläget på grund av att räntorna är så låga. Man måste ha minst 10 procent i insats. Det vill säga i runda slängar 100 tusen för oss. Precis vad vi hade liggandes i skattkistan samlandes damm! Eller inte. Nå väl, jag tappade suget här ett tag men tänker att det löser sig. Jag tänker inte gå med på att det inte blir en flytt bort härifrån, så det så.

Lyckades nyss ramla av soffpallen här, jag skulle luta mig bakåt. Ibland undrar jag om jag ens tänker.

Vuxenpoints!

2010-03-22 @ 11:56:59
Nu sitter jag här och väntar på at banken ska ringa upp mig. Jag ringde och ville boka en tid på banken tillsammans med Micke så vi fick diskutera det här med bolån med dem. Så man vet om man kan börja leta på allvar eller om det är lika bra att lägga ner tankarna och föhoppningar om att kunna köpa ett eget hem. Men de ville ringa upp mig och ta det per telefon så nu väntar jag...och väntar. Och är alldeles nervös, det känns nämligen väldigt avgörande för det mesta här i livet huruvida vi får ett lånelöfte eller inte. Väldigt avgörande.

Beslutsångest.

2010-03-22 @ 11:29:59
Ich habe angst. Jag vet inte vilken telefon jag ska ta. Alls. Funderar mer och mer på att ta en billig med ett års bindningstid bara och sen skaffa en android nästa gång, då lär det vimla av dem och tekniken har troligtvis gått ännu längre. Men det känns så tråkigt att ha en tråkig telefon. *s*

Nå väl, i eftermiddag ska vi hänga med Oliver och Viktoria och hennes bebiskula. det ska bli roligt. Det var länge sedan vi sågs så Oliver lär väl ha växt massor! Tidens gång märks så tydligt på de små skruttarna. Framför allt nu, det händer något nytt så gott som varje dag.

Andra planer för dagen är att boka tid på banken och att kolla in gymmet som finns i området som Hyresgästföreningen har fixat.

Jö jö!

HTC Tattoo

2010-03-21 @ 23:11:34




Jag funderar lite. Jag har bestämt mig för att skaffa ett nytt abonemang hos Tele 2 då våra telefonräkningar skjuter i höjden pga att jag har Tre och Micke Tele 2. Jag gillar Comviq och har så gott som alltid haft det. Min nuvarande mobilen är operatörslåst till Tre så jag behöver en ny telefon i samband med att jag tar ett nytt abonnemang. Men vad för telefon? Visst, det räcker egentligen med en simpel mobil som man kan ringa, messa och ta lite kort med. Men prylflatan i mig vill ha mer än så. Jag vill ha en Android-telefon med Spotify på. Så det så.

Alltså, är HTC Tattoo en bra telefon eller finns det någon annan som bättre. iPhone är inte intressant.

Nya träningskläder!

2010-03-21 @ 21:33:49




Jag har beställt nya träningskläder nu. Det är till och med speciella löparkläder! Proffsigt värre måste jag säga. Och ganska dyrt. Beställde en till sport-bh också. Och en bikini och en gul tröja.


Jag vill ha dem nu!!

Och inte imorgon heller.

2010-03-21 @ 21:24:05
Jag hade tänkt gå på Red Monday imorgon och lyssna på Lena. Eftersom jag bara är ledig var tredje måndagkväll så är det svårt att få till en tripp in till stan och KGB och hittills så har det stöpt varje gång jag planerat att åka dit. Ilkaså den här gången, fast nu var det Mickes jobb igen, inte mitt. Däremot ska jag in nästa måndag, jag har extern revision för verksamheten i Solna och slutar redan 16.30 istället för 20. Så då jäklar! Tänker också att det vore roligt att käka lite middag innan. Det ska jag styra upp. Är du på?

Vårtecken!

2010-03-21 @ 13:23:41
När jag stod och rökte på balkongen här på jobbet fick jag syn på något grönt på uteplatsen - en blomjävel!! Förstå min lycka, våren är på väg!!






Tankens makt.

2010-03-21 @ 13:13:49
Hur man tänker påverkar och genomsyrar verkligen allt man gör. För några år sedan läste jag en artikel om personer som ansågs sig ha tur. Artikeln visade på att de faktiskt hade mer tur än andra och den kom fram till att detta dels berodde på att de tänkte i termen, exempelvis "Vilken tur att tårtan tog slut så den slapp stå och bli gammal i kylen!" istället för "Jaha, nu räckte inte tårtan!". Att man också ansåg sig ha tur ledde till att man tog fler chanser i livet och faktiskt lyckades med saker, just för att man chansade. En person med en pessimistisk syn på livet chansar inte i samma utsträckning som en som har en optimistisk syn på det. 

Jag gillar verkligen det upplägget, att tänka att man har tur. Livet blir så mycket lättare om man ser det ljust och försöker vara optimistisk och anse sig ha tur. Jag väljer hur jag tolkar saker och hur jag vill att de sakerna ska påverka mitt liv. Det är egentligen inte svårare än så. Om jag tolkar allt negativt så mår jag i vilket fall bara sämre av allt som sker, oavsett om det är en positiv sak som händer eller en negativ. Vill man kan man vända på det mesta, vänd det då till något positivt!


Att vara pessimist är dåligt, inte nog med att man drar ner sig själv, pessimister har en fantastisk förmåga att sänka även andra i sin omgivning och få ner dem till sin nivå av livsglädje. Sluta med det! Låt oss alla var optimister i stället, tro mig, livet blir både lättare och roligare!

Lägenheter.

2010-03-21 @ 10:48:19
Gaah, det där med lägenheter gör mig lite halvknäpp. Vad ska man ha, vad ska man inte ha, hur dyrt är för dyrt, hur kollar man en förening? Massa funderingar och tankar och drömmen vore juh att hitta en bra lägenhet till ett bra pris med goda chanser för en bra värdeökning. Usch, jag får lite ångest men det är samtidigt roligt att sitta och leta och kolla och veta att det inte alls är en omöjlighet att köpa något. Men vi måste till banken och få ett lånelöfte snarast så vi kan leta på allvar.

Sunday Morning.

2010-03-21 @ 07:56:03



På grund av blogginläggets namn får ni en liten känsla anno -97. (Att det var fullt så länge sedan trodde jag dock inte)

Om 1.5 timmar ska jag vara på plats på jobbet. Jag vill inte jobba idag, jag vill ligga hemma i soffan och mysa och se på film. Dessutom är det inte så varmt ute idag. Nej, det är en typisk söndag. Söndagar är tråkiga.

Mutzikk!

2010-03-20 @ 22:13:35
Fan, jag skulle juh lägga mig senast 21, det är en timme sedan nu. Jag fastnade på You Tube istället och då kan jag lika gärna bjuda på lite skön musik en lördagkväll som denna!










Eine kleine Samstag.

2010-03-20 @ 20:24:49
Och lördagen kom till sitt slut. Det har varit en bra dag trots att jag inte sov en blund i natt. Innan jag åkte från jobbet var jag svimfärdig av trötthet men hann powernappa i tio minuter innan Micke hämtade mig vilket gjorde otrolig skillnad. Vi lyxade till lördagen med att äta frukost på Jannis inne i Nynäs sen mötte jag och Felix upp en kompis och tog en promenad ner till hamnen och sedan strosade runt i centrum. Jisses vilket härligt väder det var idag! Jag hade klänning på mig och frös knappt! Underbart!

Sedan bar det av till Huddinge för kalas, halvvägs in i kalaset började jag dock tackla av och känna av tröttheten igen och lyckades slumra lite i bilen hem. Det behövdes för ikväll har jag fått kämpa för att hålla mig vaken med Felix. Men nu har lillskrutten druckit sin välling, tagit sin napp och krypit ner i sin säng med bok, musik, snutte och Teletubbie samt fått god natt-puss av mig. Han hann knappt få god natt-pussen innan han slocknade.

Själv tänkte jag hålla mig uppe till lite efter 21 och sedan krypa ner i sängen och kika på Absolutely Fabulous. Jag hade tänkt fortsätta läsa Känn pulsen slå av Berny Pålsson men fasen vet om jag orkar. Jag hinner nog inte mer än öppna boken så sover jag.

By the way...

2010-03-20 @ 20:14:22
...om du inte ser den nya designen (vilket jag inte gjorde på min laptop här hemma) så klicka på uppdatera så kommer den upp och är betydligt snyggare än den gamla, trista.

Tröttare än tröttast.

2010-03-20 @ 07:57:10
Jisses, jag är verkligen jättetrött, men åtminstone inne i andra andningen nu. Så det kan gå hela vägen genom hela dagen, jag hoppas på det i alla fall. Vi ska börja dagen med att äta lyxfrukost ute. En bra start! I eftermiddag ska vi på kalas i Huddinge hos Mickes kusin som fyller år och sedan ska Micke vidare på fest och jag och Felix åker hem till Ö(de)smo igen. (Oj, vad jag längtar efter att flytta bort härifrån!) Så kvällen blir lugn, funderar på att köra lite serierace men inte riktigt vad för serie jag ska se. Om jag orkar, kan hända slocknar jag på soffan vilket inte vore så fel med tanke på att jag ska tillbringa morgondagens dygn här på jobbet igen.

Sen är det äntligen en ny vecka och då jäklar! Den mesta isen är borta så nu kan jag börja springa på allvar och komma igång med träning och lite kosthållning. Tänkte dessutom ta mig in och kolla på Red Monday på måndag kvällen och på tisdag ska jag få det sista fixat hos tandläkaren. De ska sätta dit kronorna och ersättaren för min lilla mjölktand. (Det bisarra är att jag har börjat känna av de där förbannade visdomständerna, hur gick det till? Jag trodde inte jag hade några!) Sen är nog inte planerna så stora för nästa vecka, jag skulle jobba på tisdag men har tagit semester på grund av tandläkaren. Skööönt. Hoppas jag får lite sovmorgon någon dag, helst en låång till tolv eller så. Ha ha.

Nej, nu ska jag ta tag i sista pappersjobbet här så jag får gå hem någon gång.

Dagens bloggtips.

2010-03-19 @ 22:01:38
Dagens bloggtips är en liten kille som kallar sig Stockholms Stolthet Baby Alex. En stycke yngre kille och jag kan inte bli annat än glad när jag läser följande rad: "Där kommer jag springandes till affären i mina uggs och svänger med håret,
för att så fort som möjligt kunna få tag på Pepsi Max."

Naaaw!!

I övrigt tycker jag bloggarna uppdateras för lite nu, skärpning!!

Yeayh - ny design! Äntligen!

2010-03-19 @ 21:30:06
Äntligen ny design!

Jag hittade ett stycke Tant Kim http://tantkim.blogg.se som var snäll och hade gjort flera olika designs på bloggar som hon lagt upp och som man fick hämta hem gratis!! TACK!

Jag är mycket nöjd och helt plötsligt kändes bloggen liite proffsigare än innan. Me like!

Drömperiod.

2010-03-19 @ 07:12:42
Jag är inne i en drömperiod nu igen. Det var länge sen sist så det känns rätt bra ändå, även om det är den mardrömmar. Jag drömmer om allt möjligt, allt från att jag jobbar som tidningsbud till zombies som tar över. Många gånger har jag tänkt att jag borde börja skriva ner de mest vridna drömmarna och en vacker dag ge ut en bok, men jag kommer mig liksom inte för. Lite Ajvide goes Clive Barker skulle nog resultatet bli, om inte vidrigare om jag tar med lite gamla mardrömmar också. De var verkligen sjuka!

Felix står och smaskar äpple nu och är allmänt nöjd med tillvaron. Skönt. Vi ska äta frukost om en liten stund och sen gå till dagis vid 9, sen går jag direkt till jobbet. Jobbar dygn idag och hoppas innerligt på att dygnet går fort. Ska ta med min dator också och lägga sista touchen på CV:et dessutom.

Jö jö.

Fan också.

2010-03-18 @ 14:13:18
Skit, bajs, tarm, fan och helvete. Jag hittar inga filtar här hemma! Tänkte ta den andra vagnen på lördag när vi ska på kalas i Huddinge och sen in till stan och käka middag. Vår sulky är betydligt smidigare än den Emmljunga vi lånat nu. Så tänkte vara lite förekommande och leta upp en filt till vagnen. Och märk min förvåning, jag hittar ingen! Ingen alls, inte enr en filtsnutt! Gaah. Vi hade juh massor, vad har hänt med dem?

Illusionen om Gud.

2010-03-18 @ 10:13:19
Åh, idag ska jag hämta ut böckerna jag beställde i förra veckan. Minns i ärlighetens namn inte vilka det var - exakt. Bara att det är Illusionen om Gud och Den sataniska bibeln. Och två böcker till. Den sistnämnda är också på engelska, det är bra, min engelska håller på att gå totalt om intet!




Men det retar mig lite att jag inte minns vilka två andra böcker jag hade beställt. Necronomicon vet jag att jag tittade på men tror faktiskt inte att jag beställde den. Nå väl, jag kommer att se det idag när jag kommer hem med dem.

Och bara för att jag ändå skriver om böcker...jag vill ha ett bibliotek! På fullaste allvar, jag SKA ha det en vacker dag, om jag så måste skapa det i en fucking klädkammare på grund av platsbrist. Så det så. Jag skulle till och med kunna bo i ett hus, bara för att kunna få det där biblioteket.

Payback Time

2010-03-16 @ 20:21:42
Felix har alltid varit ett ganska snällt barn, särskilt när han var liten och mini och bäbis. Han grät sällan utan anledning, sov hela nätterna från 12 veckors ålder, åt bra (lite för bra enligt BVC dock), har aldrig varit svår att lägga på kvällar och ja..helt enkelt ett så kallat snällt barn. (Fast, hur kan det finnas bäbisar som inte är snälla? Nå väl...)

Nu är det payback time! Idag spottade han ut all hostmedicin på mig för att han inte ville ha den. Vid middagen gallskrek han för att han inte ville äta. Ikväll låg han på golvet och storgrät för att han inte fick se mer på film. Det är rätt jobbigt ibland när han sätter igång. Men samtidigt är det charmigt, på något halvskevt sätt. Dessutom är jag glad för att han har humör. När jag beklagar mig för folk som känner mig brukar de bara skratta till och säga: "Ja, jag undrar jag var han fått det i från..?" tillsammans med en menande blick och sarkastisk röst. Jag flörstår inte vad de menar.

Högskoleansökan.

2010-03-16 @ 08:44:52

Nu har jag lagt in min ansökan till högskolan och universitet i stan. Så får vi se hur det går. Programmen lär inte gå vägen med tanke på mina dåliga betyg men kursen kanske jag kan lyckas ta mig in på. Kurser brukar juh vara lättare som bekant.

Hungrig är jag också men det finns ingen frukost (läs: inget som tilltalar) alls på jobbet så jag får vackert vänta till jag kommer hem med att äta.

Jag vill att isen försvinner nu. Jag vill kunna börja springa!


Sommarsaker.

2010-03-12 @ 09:08:31

I sommar händer det grejer. Syster Sara fyller 20 i maj och där går väl startskottet kan man säga. Sen är det hennes bal och student i juni, och syster Mathildas student. Jag hoppas de inte har samma dag eller i alla fall samma tid så man kan se bägge två. Vill inte välja. Sen fyller Micke år i juni, och Älvan och Lena också. I juli blir Felix två år, då vankas det kalas. Och Rockweekend går av stapeln (jag har fortfarande inte bestämt mig om jag ska gå eller ej) och jag har semester hela juli, hoppas jag åtminstone. Semestern är inte beviljad än. I augusti fyller pappa 50 år - dvs gubbe. ;-) Teo fyller fyra också.

Och så vill man juh hinna med lite semesterturer, jag och Felix åker till Sundsvall och så ska vi försöka ta oss upp till Östersund och hälsa på mamma med. Och så vill jag gå på Kolmården, Pride-paraden, Gröna Lund, Skansen och sola och bada så mycket jag bara kan!

Jag hoppas även på att vara i full gång med körkortet i sommar så jag får det avklarat någon gång. Dessutom måste jag ligga i lite hårdträning inför Tjejmilen i september.

Oj oj, jag vill vara lite igen och ha sommarlov, det var så himla mycket lättare!!


En lite lyxigare dusch.

2010-03-10 @ 14:17:46
Jag är rätt kinkig med hur saker luktar, det får inte lukta för starkt, inte för parfymerat, inte för kemiskt, inte för mycket något egentligen. Jo, rena frukt- och bärdofter.

Jag köpte duschkräm på Rusta sist och hittade två nya favoriter.



LDB's Dreams and Wishes luktar lite som choklad och ger en lite lyxigare känsla när man duschar.

Johnsons Pure Harmony ger den där rena, härliga känslan efter man tvättat av sig.

Naomi Campbell luktar ljuvligt, ren lyx! Den använder jag bara vid väldigt speciella tillfällen så den räcker längre. Ha ha.





Andra favoriter är så klart Body Shop. Jag älskar deras Body Butter! Det luktar friskt och gott och kladdar alldeles lagom. Deras Body Scrub går heller inte av för hackor! Favoritdofterna är absolut kokos och körsbär. Mmm....

Roliga killen.

2010-03-10 @ 13:54:42
Felix, the one and only, är en rolig liten kille. Han har mycket nytt för sig nu, både uppfostrade saker och mindre önskvärda beteenden som inte är helt passande i alla situationer. Han har börjat krama personalen när vi ska gå från dagis, och han kramar också folk hej då när man frågar om han inte ska säga hej då. Han tackar fint (oftast åtminstone), äter rätt städat och har bytt ut ordet Nej mot Inte när det är något han inte vill. Då skakar han på huvudet och säger/vrålar "Inte!". Han har också kopplat ihop ordet Slut med dess rätta innebörd. Väldigt bra, eftersom han slutar tjata om man säger att det är slut. Det har också börjat ploppa utt en del nya ord, det roligaste är väl Schläch, som betyder Shrek.

Mindre passande saker han börjat med är att protestera och tjura (han blir inte lika arg alla gånger som tur är) när han inte får som han vill, peta sig i näsan så hela ansiktet rör sig i takt med fingret, och han ger sig inte förrän han hittat något att pilla ut och plocka med. Han har också förstått hur man öppnar sopskåpet och insett att man kan plocka upp soporna. Det vill han göra varje gång man kastar något han vill ha, eller kastar mat som han inte vill äta. Men så fort det åkt i soporna så är det helt plötsligt intressant igen. Jag begriper mig inte på just den logiken.



Just ja.

2010-03-10 @ 09:59:08
Det gick bra hos tandläkaren igår. Tack vare min mp3-spelare på hög volym och stängda ögon lyckades jag klara av deras slipande som tog en evighet. Nu sitter här med två fusktänder istället för mina gamla. Det är ovant fortfarande och känns märkligt att äta men om några dagar är det nog bättre. Så nu gruvar jag mig inte lika mycket för nästa tandläkarbesök.

To Do List

2010-03-10 @ 09:09:30
Saker att göra innan helgen:

  • tona håret så det blir jämt i färgen
  • inhandla ny skjortklänning
  • fixa bilen (fast det slipper jag tack och lov)
  • boka biobiljetter, gissar att Alice i Underlandet en fredag kväll lockar många

En fullpackad helg.

2010-03-09 @ 08:05:06
Felix rymmer till morfar på fredag. Vi ska åka till Uppsala och möta upp dem och lämna honom så kommer de hem med honom på söndag. Vad ska då vi göra? Jo, på fredag tänkte vi passa på att njuta av barnledigheten genom att gå och se Alice i Underlandet tillsammans och troligtvis käka något gott före eller efter. På lördag sticker vi på kryssning med Mickes lilla syskonskara och väntas komma iland först vid halv sju på söndagkvällen. Det ska bli roligt. Jag hade dock velat köpa lite nya kläder till dess men får låta bli det. Inte utan att jag längtar till sista hyran på den där jävla Backlura-lägenheten är betald så ekonomin börjar bli normal igen.

Tisdag.

2010-03-09 @ 07:20:54
En otäck dag som började riktigt bra. Nämligen med morgonmys i sängen med bäste ungen! En sån här dag hade inte kunnat få en bättre start!

Nya kläder.

2010-03-08 @ 13:24:09
Jag rensade Felix garderob idag eftersom många av hans tröjor börjar bli så tajta om magen på honom. I samband med det insåg jag att han har för lite kläder för att jag ska kunna lägga bort alla. Fasen, vi som alltid har haft ett bra lager i "nästa storlek" som det bara har varit att plocka av har nu helt plötsligt inga större kläder alls hemma. Dåligt planerat av oss! Så jag skicka iväg en liten beställning på Hm och hoppas att han kan ha deras dubbelstorlekar 86/92. Måste dessutom ge oss ut och köpa mer så snart som möjligt.

Jag hade beställt fler om det inte vore för att nästan alla tröjor hade leverans först i mitten av april. Dit är det juh en evighet.






Måndag.

2010-03-08 @ 07:39:10
Måndagsångest. Trots en massa roliga saker inplanerade. Varför måndagsångest? Jag ska till tandläkaren imorgon... Jag vill verkligen, verkligen inte! Jag vill ha resultatet men inte genomgå sakerna det innebär att få resultatet. Fan. Jag kommer att ha ont i magen hela dagen imorgon. Och så vill jag ha någon som följer med mig och håller mig i handen. Jag inbillar mig att det bir lite lättare att genomlida de 70 minuterna av tortyr om någon sitter och tycker synd om mig samtidigt.

Så.

2010-03-05 @ 10:02:35
För att citera Felix: "Såh!"

Väskan till Felix är packad, jag inbillar mig att allt han behöver har kommit med. Jag har plockat undan lite mer här hemma och hoppas på att hinna hem och plocka undan mer. Jag borde stryka borstabletterna, de är skrynkliga. Men annars, läget är under kontroll och jag hoppas vi blir ett gäng i kväll nu.

Jö jö!

(Och just ja, jag vill köpa en ny skjortklänning till helgens bravader med.)

Vill inte.

2010-03-05 @ 07:05:08
Idag vill jag ingenting. På riktigt. Jag vill krypa ner i sängen igen och dra täcket över huvudet och låtsas som om jag inte finns. Det är -7.7 grader ut, det är för kallt för mig idag. Jag vill ha +25 grader, sol och värme. Då skulle jag slippa frysa. Bläh.

Wiihoo!

2010-03-04 @ 21:45:06
Jag har hittat två stycken utbildningar jag vill gå.

http://www.kyguiden.se/Docs/Course.aspx?aid=45942c8a-6b02-4cf7-81bf-966f2929f1cd&cid=896695a0-1c1d-4468-9fd9-1b6ecb08f489&sort=Name&order=

En konsultutbildning med inriktning mot personalrekrytering. Låter riktigt kul och som ett väldigt roligt jobb. Ett problem bara, jag har inte 80 hp och således inte behörig att söka. Typiskt.


http://www.pao.su.se/


Och så den utbildning jag länge suktat lite på, Personal, arbete och organisation. Hake: jag har inte Matte C. Och kan heller inte se mig kapabel att klara den utan hjälp.


Gaah! Jag vill juh börja plugga på riktigt igen!

Ge mig vår!

2010-03-04 @ 12:45:24
Usch, det snöar idag igen. Inte mycket, men likväl små snökorn som flyger runt i luften. När jag städade ramlade jag över mina favoritskor, de vita Puma-sneakerserna. I love them! Och jag vill använda dem! Men i det här vädret är det juh ingen större idé. Jag skulle bara halka runt och få dem förstörda av snön.

Just nu väntar jag på att klockan ska gå lite grand så att jag och Felix kan hoppa på tåget in mot stan och hälsa på Birgitta. Och så får alla hålla tummarna på att Felix sover hela vägen in.

Projekt att ta tag i:

2010-03-04 @ 12:18:25
  • Rensa Felix's garderob från allt som är för litet
  • Städa och sortera min garderob
  • Sortera och leta upp alla DVD-filmer
  • Ordna böckerna i bokhyllan
  • Rensa bland Felix's leksaker

Mot Söder!!

2010-03-04 @ 09:06:56
Idag bestämde jag att Felix ska få vara hemma med mig i stället för att gå på dagis. Dels för att vi vaknade lite sent men också för att jag längtar efter att bara vara lite med min lille skrutt. Att ha en heldag tillsammans är helt annat än att ha några timmar ihop på eftermiddagen efter dagis då han dessutom är uppe i varv.

Så idag ska vi dammsuga och damma till festen imorgon, vi ska visa min lägenhet i Nynäs och gå på systemet. Det sistnämnda är jag dock lite osäker på, inte helt förtjust i tanken att släpa med trollet in på systemet och shoppa loss. Hö hö.

I eftermiddag ska vi åka in till Söder och hälsa på Felix gammelmormor Birgitta en stund. Det var länge sen vi var där nu så det är dags att hälsa på lite.

Dagen är med andra ord fylld med lite grejer att göra men det är skönt att skrutten hemma. Just nu mumsar han knäckemacka med kaviar och havrekuddar med fil. (Nej, inte fil med havrekuddar, havrekuddar med fil)

Felix är för övrigt väldigt söt nar han kommer trampandes på mornarna, snutten och nappen i högsta hugg och en mun som babblar om allt möjligt som jag inte förstår. Han får mig att tänka på den där Ludde-boken med kudden om ni minns den? Imorse kom han redan 05.15 men då gjorde jag varm mjölk så han fick lägga sig. Att vara vaken från 05.15 är inget beteende jag uppmuntrar.

Jag fick en märklig blick från en av Felix fröknar häromdagen. När jag lämnade så var det lite barn så jag stannade inne på avdelningen lite längre än jag brukar. Felix visade upp sin lilla ritual: in i samlingsrummet, på med musik, in i lilla rummet, riva ut lego, ut i samlingsrummet och slutligen dansa till musiken. Han brukar tydligen göra så så jag skrattade lite och hävde ur mig att han hade sina ritualer hemma med. Då fick jag en märklig blick av fröken. Troligtvis för att ordet ritual snarare förknippas med autism och tvång än småbarn som har sina "procedurer" för sig. Nå väl, en yrkesskada.

Jag har inte så mycket vettigt att skriva om egentligen och det är väl därför jag svävat ut i mindre intressanta saker för er som läser, men vad fan. Det är min blogg, jag bestämmer.

80-talist? Ja visst!

2010-03-02 @ 22:51:06

Hamnade av en slump på Mama tidningens hemsida (jag surfar väldigt sällan på sånt) och fick syn på en rätt rolig artikel om 80-talistmammor. Det är inte utan att jag känner igen mig, väldigt mycket i vissa saker till och med

http://www.mama.nu/artiklar/2010/80-talistmammorna-sana-ar-vi/

Det här med att vara otålig och vilja att allt händer på en gång är nästan pinsamt att läsa för det träffar alldeles perfekt. Jag är otålig, rastlös och har ingen lust att sitta och vänta på bättre tider som aldrig kommer. Man är sin egen lyckas smed.

"Vad ser du mer som är typiskt för 80-talistmammorna?
– Många är uppvuxna med känslan av att allt är möjligt och kan bli chockade över hur krävande det är att vara mamma. Jag träffar unga mammor som vill planera nästa karriärsteg veckan efter att de fött barn. Sen skiljer många 80-talister inte på jobb och fritid. Man surfar, jobbar, är hemma med barn, är på Facebook med både vänner och kollegor, är både ledig och tillgänglig för jobb samtidigt, säger Nina Jansdotter."

Det där citatet känns också väldigt träffande. Ha ha. För att inte tala om det där med nästa karriärsteg veckan efter att man fött. Själv var jag mammaledig i en dryg månad, sedan gick jag tillbaka till skolbänken. (Ni vet, man ska både ha och äta kakan!) En bra lösning då jag pluggade på distans och Micke kunde i och med det vara pappaledig på halvtid fram till februari då jag började jobba heltid och han fick vara hemma snudd på heltid. Om och när det blir ett till barn kommer jag dock att vara en vedervärdig momzilla som kräver det mesta. Moa ha ha!

Jag känner inte alls igen mig i det här med att far- och morföräldrar ställer upp mycket. Vilket har fullt naturliga orsaker i att både mina och Mickes bor långt bort. Dock måste jag ge massa creds till min pappa och Marianne som ställer upp otroligt mycket trots att de bor dryga 35 mil bort.

Men det är också roligt att läsa om sig själv som en generation som faktiskt lyckats framstå som ganska nöjda med sin tillvaro. (Åtminstone om man läser statistiksiffrorna längst ner i artikeln.) Det ger en hopp om livet!


Äntligen bio!

2010-03-02 @ 21:49:12

Imorgon ska jag äntligen få se Snabba Cash. Känns som om jag väntat en smärre evighet på det. *s* Fast riktigt så är det juh inte, så klart.

Jag gillar böckerna Lapidus har skrivit och har ganska stora förväntningar på filmen som sådan. Mycket dumt vet jag av erfarenhet men det är svårt att låta bli. Att dessutom Sveriges snyggaste skådespelare innehar en huvudroll gör juh inte förväntningarna mindre direkt.





Det finns också lite fler filmer att se framemot nu, främst Alice i Underlandet regisserad av Tim Burton. Jag måste se den i 3D-version (eller den kanske bara visas i 3D-version?) för att få den ultimata upplevelsen. Har aldrig sett på 3D-film tidigare så vet inte riktigt vad jag ska vänta mig. Tanken är i alla fall att vi ska iväg och se den nästa fredag.



Why?

2010-03-02 @ 10:46:05
Varför blir man alltid bara sittandes när man har hundra saker man borde göra?

Trött.

2010-03-01 @ 20:40:25
Jag kom ut på en liten springtur idag. Inte alls lång, en kilometer typp. Men det var skönt att springa och gick bättre än jag trodde att det skulle göra. Trodde det skulle vara skitjobbigt men det flöt på. Väl hemma stretchade jag lite och gjorde lite armövningar och situps. Det var skönt. Det bästa var nog dock Felix som kramade mig i flera minuter innan jag skulle ut och springa och skulle kramas ännu mer när jag kom hem igen efter 10 minuter. Hjälpa till med min träning skulle han också göra.


Fick håll under springturen, en känsla jag inte haft på flera år. En skön känsla, en känsla av att kroppen jobbar och presterar något. Det var dock lite läskigt att springa eftersom det var halt ute så jag vågade inte springa fullt ut tyvärr.

Nej, nu ska jag titta på Outsiders, dagens avsnitt handlar om unga mammor.

Så dumt!

2010-03-01 @ 17:10:24





Vi fick en varsin present på jobbet idag. Mia Törnbloms Så dumt! Riktigt gulligt av chefen att tänka på oss och komma med lite uppmuntran (det behövs!) så där spontant och oväntat. Det tråkiga är bara att jag inte alls gillar Mia Törnblom, men jag får lov att ge boken en chans. Kanhända är den jättebra och inspirerande och allt det där som folk påstår att den är. Jag tror i alla fall att det var det som chefens tanke bakom boken, att vi skulle läsa den och bli knuffade framåt igen. Vi får se, det vore oförskämt av mig att inte ens ge den en ärlig chans åtminstone.

Typiskt.

2010-03-01 @ 17:02:37
Nu när jag har fyllt i ansökan om körkortstillstånd så inser jag att det är en gammal blankett jag har. *s* Så är det bara till att skicka efter nya papper och vänta ett tag till. Typiskt. Som jag är så lär det väl dröja innan jag skickar in det gissar jag. Dessvärre är jag lite så "nu eller aldrig", särskilt när det gäller saker jag behöver fixa. Blanketter, ansökningar och liknande. Nå väl, det går nog bra. Beställde handledarpapper också så vi har det.




Ikväll är det Red Monday också, min plan var att gå, tills Micke kom på att han behövde jobba. Också typiskt. Får gå nästa måndag i stället, på självaste Kvinnodagen! Det utlovades dessutom lite extra just den spelningen.

Fortfarande inte hittat någon att gå på Tech Noir med heller, vad fan? Kom igen nu!

Bläh.

2010-03-01 @ 16:29:45
Nykokat gott kaffe - med blåbärsfil i. Ingen höjdare. Och ett tecken på att jag nog är tröttare än jag vill erkänna. Ha ha.

Jag har varit i Nynäs i dag och fixat syntestet. Gubben på AH Optik är dock så snäll och bra att jag slapp betala för det. Jag gjorde en synundersökning i våras för att få nya glasögon och han tyckte att det räckte med att fylla i resultatet från det testet i ansökan. Tack! Nu ska jag bara skriva adress på ett kuvert, klistra fast frimärket och lägga det på lådan. Yeayh!

Rea-shoppade lite också, en tröja till Felix och en till Micke. De hade nämligen 70% på vad-den-nu-heter-affären. Tog också en runda på bokaffären och ramlade ut med Mr Tourette och jag. Efter 30 sidors läsning verkar det som om boken faktiskt är bra.



RSS 2.0